23948sdkhjf

Ny prisjämförelsetjänst ska bidra till smartare shopping

Klarna lanserar ett nytt sök- och prisjämförelseverktyg som jämför tusentals onlinebutiker så att konsumenterna kan hitta det som de söker till det bästa priset.

I verktyget, som lanseras i Klarnas app i Sverige, Danmark och Storbritannien, är det möjligt att filtrera sökningar efter färg, storlek, betyg, lagerstatus och leveransalternativ så att konsumenten slipper leta igenom miljoner oorganiserade träffar hos andra sökmotorer.

Resultaten sorteras i prisordning och förmedlar information om produktens prisutveckling vilket ger vägledning om när det bästa tillfället är att köpa.

Enligt Klarna är verktyget ett "alternativ till Google och Amazon och en viktig del i företagets affärsmodell och bygger på fjolårets uppköp av Pricerunner.”

För handlare uppges sök- och jämförelseverktyget vara en viktig säljkanal som bidrar till att öka deras synlighet, trafik och försäljning.

– Lanseringen är för oss en viktig milstolpe i vår utveckling från ett betalningsnätverk till en enda shoppingdestination - som täcker allt från inspiration, produktupptäckter, leveransspårning, digitala kvitton till sömlösa returer, säger Sebastian Siemiatkowski, medgrundare och vd för Klarna.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
FASHIONNET.SE
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Swedish Fashion Association ställer in Stockholms modevecka
Detta är årets färg 2023
H&M-topp går till riskkapitalbolaget eEquity
Modehandeln på nätet mot strömmen
H&M:s svar till Fairtrade: ”Vi tar resultaten på största allvar”
Sthlm Blvd inviger i Täby centrum
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109