23948sdkhjf

Omdebatterad ecom-gigant återvänder till Stockholm

I juni gjorde snabbmodejätten Shein ett kort gästspel i Stockholm med en yta som höll öppet under blott en dag. Nu gör aktören comeback med en tillfällig butik om 150 kvadratmeter på Sveavägen 6 B vid Sergels torg i Stockholm. Butiken ska hålla öppet under en vecka med start 14 november.

Denna gång ska e-handlaren även erbjuda möjlighet till köp i butiken där enligt uppgift ”ett stort axplock” från sortimentet för herr, dam och barn samt accessoarer och inrednings- och skönhetsprodukter ska erbjudas.

Det kinesiska varumärket, som enligt uppgift, har nått en omsättning i nivå med H&M:s, är omdebatterat vad gäller CSR-arbete. I Fashion Transparancy Index från 2021, som rankar världens 250 största modeföretag utifrån transperans i förhållande till en rad sociala och miljömässiga aspekter, hamnade Shein i botten.

– Public Eye, en schweizisk icke-statlig organisation, besökte Sheins leverantörer och upptäckte att de anställda arbetade 75 timmar i veckan och fick bara betalt per klädesplagg. Med en sådan arbetsmiljö kan man kanske förstå hur Shein har råd att sälja kläder så billigt, säger Ashley Dudarenok, författare och Kinaexpert, i en intervju med Habit tidigare i år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
FASHIONNET.SE
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Influencer tar andelar i träningssegmentet
Försäljningen tillbaka på 2018 års nivåer
Magasin 3 i Frihamnen blir Gants nya globala bas
Svenskt barnvarumärke i samarbete med Fila
AVTALSRÖRELSEN: Teko ger grönt ljus till lönebud
Datum klara för Madrids modeveckor
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Transportnet

Sänd till en kollega

0.094