23948sdkhjf

Han är ny vd för Lexington

Nu är det klart vem som efterträder bolagets grundare, Kristina Lindhe, på vd-posten. Den som tar över är bolagets nuvarande CCO, Pooya Jalali, som rekryterades till Lexington i juni i år, några månader efter att bolaget hade fått ny ägare; finländska Manna & Co.

Pooya Jalali kom då närmast från J. Lindeberg, där han hade haft rollen som global e-handelschef och var del av bolagets globala ledningsgrupp. Pooya Jalali har dessförinnan haft flera ledande roller på Gant, främst inom e-handel. Han var även e-handelsansvarig för Gant i Nordamerika. 

– Det är väldigt ärofyllt att ta vid som vd för ett så välrenommerat bolag som Lexington. Jag ser stor potential i varumärket och min ambition är att stärka Lexingtons position på marknaden, förädla affärsmodellen och driva en global lönsam tillväxt. Jag delar samma värdegrund och vision med de nya ägarna och är övertygad om att vi kommer att bli ännu starkare tillsammans, säger Pooya Jalali, i en kommentar.

Ägaren lyfter bland annat fram Pooya Jalalis styrkor inom digitala omställningar och tillväxtstrategier i modebranschen. 

– Hans personlighet, arbetsmoral och kompetens speglar Lexingtons ambitioner. Sedan i somras har Pooya varit en värdefull tillgång för Manna & CO:s ledning, säger Sampsa Laine, styrelseordförande i Lexington Company och vd för Manna & Co. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078