23948sdkhjf

Hööks vd lämnar

Hästsportkedjan Hööks byter vd. Joachim Höök, barnbarn till grundaren Oscar Waern, väljer efter tolv år som vd att träda tillbaka.

− Jag har suttit som vd för Hööks sedan 2010. Det är en lång tid, och i det läge som bolaget befinner sig nu känns det helt enkelt rätt att lämna över till någon annan som kan ta denna fantastiska verksamhet vidare in i nästa utvecklingsfas, säger Joachim Höök om bolaget som numera är en del av Julakoncernen.

Joachim Höök är uppvuxen i bolaget och har genom åren jobbat med allt från marknadsföring, ekonomi och inköp. Under hans ledning har Hööks utvecklats till den ledande hästsportkedjan i Skandinavien med nu omkring 65 butiker. I en intervju med Dagens Handel har Joachim Höök berättat att kedjan de senaste åren haft som mål att hålla en expansionstakt på fem butiksöppningar om året. 

− Det är en fantastisk resa som man varit med på, från ett litet sadelmakeri till en stor marknadsledande kedja. Beslutet att nu sluta som vd är helt och hållet mitt. Jag kommer att finnas kvar i Hööks, i styrelsen, och även verka för en smidig övergång. Det är klart att det finns ett stort engagemang för Hööks hos mig, det är en stor del av mitt liv, och det är inte något som man lämnar enkelt, säger Joachim Höök.

Karl-Johan Blank, ägare Jula Holding, betonar att Joachim Höök var en viktig del i att affären blev lyckad när Hööks förvärvades 2019.

− Jag och min far, Lars-Göran, kände sedan tidigare Joachim, och hans far Bengt, från mässor och branschföreningar. Jag förstår att Joachim vill göra något annat framöver, men det känns ändå bra att han blir kvar i styrelsen för Hööks. Jag önskar honom lycka till med nya uppdrag utanför Jula Holdingkoncernen och Hööks, säger Karl-Johan Blank.

Rekryteringsprocessen för att hitta en ny vd till Hööks är redan igång.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094