23948sdkhjf

H&M varslar butikspersonal i Sverige

Två veckor efter att H&M utlyst ett sparpaket på 2 miljarder kronor på årsbasis kommer den första åtgärden. Nu vill bolaget se över organisationen och bemanningen i samtliga 121 H&M-butiker i Sverige.

Artikeln uppdaterades i dag kl 9:00

H&M kommer skära ned på personal i sina butiker i Sverige. Bolaget varslar 400 personer i 69 butiker i Sverige. Det bekräftade Handelsanställdas förbund till Ekot under onsdagskvällen.

"Vi har tidigare idag informerat våra kollegor i butik om att vi har beslutat att se över vår nuvarande organisationsstruktur och bemanning i våra H&M-butiker i Sverige. H&M kommer erbjuda en anställning till alla våra medarbetare i butik. I enlighet med svensk lag kommer H&M lämna ett varsel till Arbetsförmedlingen med det uppskattade antalet medarbetare som eventuellt kommer att välja att avsluta sin anställning hos H&M", uppger Anna Wittbjer, pressansvarig vid H&M i Norden, till SVT Nyheter under onsdagen.

I samband med H&M-gruppens delårsrapport för två veckor sedan meddelade bolaget att det avser att genomföra ett sparprogram för att effektivisera verksamheten. Totalt för hela koncernen beräknas det leda till årliga besparingar om cirka 2 miljarder kronor.

På frågan om hur stor del av besparingen som väntas handlar om personalneddragningar sade vd Helena Helmersson:

"Vi ska se till att vår organisation är konkurrenskraftig, effektiv och att vi är flexibla. Då finns det vissa saker att göra i organisationen och tyvärr kommer det i vissa delar att drabba våra medarbetare inklusive konsulter".

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Rikt friluftsliv i norr motiverar Re-adventures expansion
Klädjätten investerar i biobaserat polyester: ”Ska förändra klädindustrin”
Stronger byter vd
Singular Society expanderar till Tyskland
Lili Assefa förstärker branschorganisation
Corona tog knäcken: ”Avvecklar klädmärket med stor sorg”

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094