23948sdkhjf

Färsk rapport: ”Köpcentrumen gör comeback”

Landets köpcentrum och handelsområden håller på att återhämta sig starkt efter pandemismockan.

Det visar en färsk rapport från HUI som visar att den totala omsättningen ökade med 6 procent redan under 2021 som fortfarande var påverkat av restriktioner och försiktiga konsumenter.

I takt med att vaccin gavs ut under 2021, började konsumenter återvända till köpcentrum och handelsområden”, skriver rapporten.

Precis som i en färsk rapport om stadskärnornas återhämtning visar köpcentrumen, som var hårdare drabbade än handelsområdena, på den starkaste återhämtningen.
Under 2021 växte köpcentrumens omsättning med 3,9 procent i löpande priser.

Regionala köpcentrum, vilka domineras av branscher som gick sämre under pandemin såsom mode och restaurang, såg starkast återhämtning under året. Även bostadsområdescentrum som klarade sig väl under pandemin tack vare bostadsnära lägen och dagligvarudominerade hyresgästmix utvecklades starkt, säger Michael Cronholm, chief operating officer på HUI.

Handelsområdenas omsättning ökade under 2021 med 8,1 procent i löpande priser. Tillväxten i handelsområden uppges bero på att det har tillkommit nya handelsområden i kartläggningen och att många handelsområden expanderar.

E-handeln ökar inte längre i samma utsträckning och hittills i år har den minskat, vilket medför att konsumenter i viss del återgår till att handla i fysiska butiker. Det innebär att köpcentrum och handelsområden ser ett uppsving som troligtvis kommer bli ännu tydligare under 2022, säger Kajsa Hernell, vd på NCSC, Nordic Council of Shopping Centers.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
FASHIONNET.SE
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Influencer tar andelar i träningssegmentet
Försäljningen tillbaka på 2018 års nivåer
Magasin 3 i Frihamnen blir Gants nya globala bas
Svenskt barnvarumärke i samarbete med Fila
AVTALSRÖRELSEN: Teko ger grönt ljus till lönebud
Datum klara för Madrids modeveckor
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Transportnet

Sänd till en kollega

0.125