23948sdkhjf

Årets modebutik 2022: Boys to men ser kunden

Priset för årets modebutik går till Boys to men – Falkenbergsbutiken som lockar modeintresserade kunder från hela Halland.

– Enormt hedrande att få en sådan här utmärkelse efter så många år, säger Henrik Forssell, grundare och ägare, på plats på Habit Modebranschens Dag i Göteborg för att ta emot Habit Fashion Awards.

Henrik Forssell öppnade multibrandbutiken i Falkenberg för 28 år sedan och lever inte enbart på sommargäster. Med hjälp av satsningar på kundklubb och events och har han uppnått en hög nivå på service och fysiskt kundbemötande. Boys to men har skapat en kundbas från hela Halland för män i åldern 16-50.

– En dag som den här minns man när jag för 28 år sedan i bilen ner till Helsingborg för att hämta min första kollektion. På radion fick jag höra en påannons till en låt av Boys to men och med det fick butiken sitt namn, berättar han från scenen.

JURYNS MOTIVERING:
"Med ökande försäljningssiffror och marginaler, tack vare begränsade reor och ypperlig service, har vinnaren skickligt navigerat sig igenom både pandemi och branschutmaningar. Den breda kundgruppen upptäcker såväl nyheter som klassiker i denna välsorterade och inbjudande modebutik.  

Jurygruppen finner att vinnaren klarar samtliga branschkriterier förstklassigt, vilket bygger en trygg grund för framtiden."

I juryns motivering betonas butikens servicegrad och det affärsmässiga: förmågan att driva modehandel året runt i en turistberoende stad och att ha navigerat sig genom pandemin med ökade marginaler utan att rea alltför mycket.

– Det handlar om kommunikation och om att se kunden. Oavsett om den vill köpa en T-shirt eller en märkeskostym och jag tycker inte det är någon nackdel att enbart ha män som målgrupp, säger Henrik Forssell.

Boys to men erbjuder ett brett sortiment av kläder och accessoarer inte bara i butik utan också i form av e-handel.

Ännu har han inte märkt av en annalkande lågkonjunktur.

– Svårigheten med fysisk handel är ju att du måste lägga ordrar med lång framförhållning, men vi har inte känt av någon nedgång i försäljningen ännu och hoppas att vi kan ta oss igenom detta också, säger Henrik Forssell.

De som också tävlade om priset var butikerna Sivletto i Stockholm och Malin Store i Eskilstuna var finalister i kategorin.

Artikeln är en del av vårt tema om Habit Fashion Awards.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
FASHIONNET.SE
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Influencer tar andelar i träningssegmentet
Försäljningen tillbaka på 2018 års nivåer
Magasin 3 i Frihamnen blir Gants nya globala bas
Svenskt barnvarumärke i samarbete med Fila
AVTALSRÖRELSEN: Teko ger grönt ljus till lönebud
Datum klara för Madrids modeveckor
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109