23948sdkhjf

Elin Larsson får nytt jobb på WWF: ”Stort fokus på modebranschen”

Hållbarhetsprofilen i modebranschen rekryteras till Världsnaturfonden, WWF.

Elin Larsson, med bakgrund som hållbarhetschef för Filippa K och programdirektör för innovationsprogrammet Resource, har anställts på WWF.

I rollen som chef för avdelningen näringsliv och finans ska hon leda utvecklingen av WWF Sveriges arbete för att ställa om näringslivet. Rollen innebär arbete både inom och utanför WWF på nationell och internationell nivå, enligt ett pressmeddelande.

– Miljö- och hållbarhetsfrågor har sedan länge varit mitt fokus, både professionellt och privat. Vi befinner oss i en avgörande tid för vår planet, där vi behöver tänka om vad gäller design, produktion, strukturer och beteenden. Tillsammans med kompetenta kollegor på WWF vill jag bidra till att driva på den utvecklingen, säger Elin Larsson.

Störst fokus är på stora branschledande företag, deras verksamheter och värdekedjor, inklusive deras leverantörer och kunder. 

– Bolagen verkar i sin tur för att driva på andra aktörer i och utanför sin bransch. Därmed bidrar dessa samarbeten till att hela branscher förflyttas mot att verka inom planetens gränser.

Avgörande för att lyckas skapa ett mer hållbart samhälle och mer hållbara affärer är att koppla ihop forskning med företagen, anser Elin Larsson. 

– Där har vi en viktig roll att fylla; att bygga broar mellan just vetenskapen och företagen.

WWF Sverige samarbetar i dag med bland andra H&M Group, Gina Tricot, Gant, Ikea och Astrazeneca.

– Ett relativt stort fokus ligger på modebranschen, konstaterar Elin Larsson.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063