23948sdkhjf

Hon hoppas på guld med kläder som tema

I årets upplaga av Yrkes-VM representeras Butikssverige av den 22-åriga finalisten Hanna Lind från skånska Åsljunga som ska tävla i grenen butikskommunikation/ visual merchandising.

Hon började att arbeta i butik redan som 17-åring och vägen till finalistplatsen gick via en uttagningstävling i Stockholm i november ifjol.

– Där skulle vi göra ett skyltfönster med jultema. Jag körde på den idé som kom upp först i mitt huvud och som utgick från tre julgranar och en skyltdocka, säger Hanna Lind till Helsingborgs Dagblad.

Tävlingen i årets Yrkes-VM går också ut på att designa ett eget skyltfönster där den tävlande ska göra allt själv; från ritning och tillverkning av podium till att bygga upp själva miljön.

Idag är Hanna Lind utbildad butikskommunikatör och arbetar en klädbutik på Väla centrum.  
– Det är klart att jag hoppas att det blir kläder som tema, säger finalisten som har förhoppningar om att starta eget.

Yrkes-VM skulle i år egentligen ha arrangerats i Shanghai. Men på grund av pandemin har tävlingen splittrats upp i mindre deltävlingar på 15 olika platser jorden runt.
I Sverige, ett av värdländerna i årets tävling som kallas ”WorldSkills Competition 2022 Special Edition”, går evenemanget av stapeln den 14 – 17 oktober i Kista Galleria, Stockholm.

Totalt går 17 yrkesskickliga svenskar under 25 år till final i 15 grenar när Yrkes-VM:s deltävlingar avgörs i oktober och november.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
MQ om vårens utveckling: ”Köper in mindre, säljer mer och öppnar nya butiker”
Träskor hett dammode i kändistäta NYC
Sport- och friluftsprofil ska hjälpa Nordshield att expandera
Slutar med herrkläder – satsar på systerbutiken
Artifact 001 – första släppet av digitala solglasögon
Klädjätten investerar i biobaserat polyester: ”Ska förändra klädindustrin”
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109