23948sdkhjf

Ny mässa för textilmaskin går av stapeln i oktober

I mitten av oktober samlas textilbranschen i Textile Fashion Center i Borås för Teko-dagen. Parallellt arrangerar Textilhögskolan i Borås en ny mässa, Svenska textilmaskinmässan, som pågår 13 till 14 oktober. På plats finns svenska och internationella maskintillverkare och textilproducenter. 

– Vi insåg att det saknas en fysisk träffpunkt för textilindustrin i Sverige och skapade därför Svenska Textilmaskinmässan där vi kan mötas och lära av varandra. För oss på Textilhögskolan är det viktigt att ha ett nära samarbete med näringslivet och se till att våra studenter och forskare har tillgång till det bästa som finns på marknaden, säger Anneli Bentzlin, chef för de textila labben på Textilhögskolan i en kommentar. 

Syftet med mässan är att samla maskinproducenter, textilproducenter och studenter för att visa upp ny maskinteknik. 

– Vi ser fram emot två dagar av spännande möten och intressanta diskussioner bland utställare och besökare och där hållbarhetsfrågorna får stå i centrum. Våra tekniker känner att det är ett utmärkt tillfälle att samlas och dela kunskap med varandra. Vi träffas annars på internationella mässor, men nu får vi en möjlighet att träffas i Borås vilket känns fantastiskt, kommenterar Anneli Bentzlin. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109