23948sdkhjf

Renewcells omsättning lyfter: ”Väl positionerade att möta ökad efterfrågan"

Renewcell, som återvinner textilavfall tillverkar den den nya råvaran circulose, hade en ökad orderingång under andra kvartalet, april till juni. Omsättningen ökade till 2,5 miljoner kronor jämfört med 228 000 kronor under motsvarande period i fjol. Rörelseförlusten mer än dubblerades till -54 miljoner kronor jämfört med -21 miljoner. 

Under första halvåret, januari till juni, ökade omsättningen från fjolårets 829 000 kronor till 4,5 miljoner kronor. Rörelseresultatet, EBITDA, uppgick till strax över -100 miljoner kronor jämfört med -38 miljoner under motsvarande period i fjol. 

Renewcell kommer att öka kapaciteten i och med att den nya produktionanläggningen i Ortvikens industriområde i Sundsvall som kommer att tas i drift i september. Därmed kan öka företaget öka produktionen från 60 000 till 120 000 ton.

I en kommentar till rapporten säger vd Patrik Lundström att Renewcell nu är redo att möta en ökad efterfrågan från fibertillverkare och modemärken och konstaterar att företaget ligger fem till sju år före sina konkurrenter.   

Vi för långtgångna kunddialoger och ser goda möjligheter att etablera högre prisnivåer, samt att kompensera för till exempel ökade transport- och energikostnader, säger kan vidare.

I maj tog företaget in över 324 miljoner kronor genom en nyemission. 

Det senaste varumärket att producera kläder av circulose är danska Ganni.   

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078