23948sdkhjf

Två nya butiker för Wagner i höst

Sundsvall och Karlstad blir nya adresser för herrmodekedjan i höst.

Danska modekedjan Wagner, som likt Tøjeksperten ingår i PWT Group, öppnar butik i Birsta i Sundsvall den 25 augusti.

Butiken blir den nionde för kedjan men redan i oktober når Wagner tio butiker i Sverige då herrmodekedjan även öppnar butik i Karlstad i höst. Likt i de tidigare butikerna installeras en touchskärm, som kan expedieras av både personal och kunder, för att kunna sälja ett bredare urval av varor direkt till kund från Wagners skandinaviska huvudlager och webbutik.

– Vi strävar mer och mer efter att minska gränsen mellan fysiska butiker och onlinehandel. Omni-channel ger högre omsättningshastighet, bättre möjlighet för att skapa merförsäljning och inte minst ger det kunden en bättre upplevelse, vi kan täcka kundens behov här och nu, även om varan inte finns tillgänglig fysiskt i butiken, säger Søren Andersen, landschef för Wagner i Sverige i en kommentar.

Modekedjan uppger att fler öppningar planeras till våren 2023 och aktören söker aktivt efter franchisepartner.

Wagner gjorde entré på den svenska marknaden med en butik i Marieberg Galleria i Örebro 2015 och har även butiker i Asecs i Jönköping, i Ystad, Väla i Helsingborg, Hallarna i Halmstad, Frölunda Torg i Göteborg, Erikslund i Västerås och i Sollentuna.

Wagner hade tidigare även butik i Uppsala, men den stängdes för drygt två år sedan i samband med coronapandemin. 

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078