23948sdkhjf

Strongers grundare gör miljoninvestering i nytt golfskomärke

Golfsneakermärket Goatlane tar in en investering på 5,4 miljoner kronor från träningsmärket Strongers medgrundare Henrik Grundén och Juri Gendelman, som har följt varumärket sedan starten 2020.

Entreprenörerna har imponerats av både kvalitet och mixen av mode och golf. 

– Golfmarknaden behöver en ny pionjär i kategorin. Goatlane har skapat en unik bro mellan bekvämt vardagsmode och traditionella golfkläder. Detta nya tillvägagångssätt har attraherat en ny målgrupp som har visat sig vara mycket nöjd med produkterna och mycket dedikerad till varumärket, säger duon i en kommentar. 

Övriga investerare sedan tidigare är Muirfield Invest, golfspelaren Henrik Norlander och Otto Knows, känd som dj. 

Kapitalet ska nyttjas till fortsatt marknadssatsning i USA, produktutveckling av bolagets golfsneaker och att bredda produkterbjudandet. Henrik Grundén och Juri Gendelman ska bistå med kompetens för att utveckla märkets e-handelsnärvaro på internationella marknader med målet att få fart på tillväxten. 

Bakom Goatlane står Gustav Schauman, golfentusiast och med flera års erfarnehet inom investeringsförvaltning. Han välkomnar stödet från Europas ledande D2C-entreprenörer, som han själv uttrycker det. 

– Jag vet att deras erfarenhet och kunnande kommer att vara ovärderlig för att hjälpa till att ta Goatlane till nästa nivå, säger han.

Gustav Schauman har tagit fram skorna tillsammans med Henrik Norlander och Alana Uriell. Skorna tillverkas i Portugal. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078