23948sdkhjf

Hållbarhetsprojekt arrangerar syjunta på Way Out West

F/ACT movement är ett initiativ framtaget av Science Park Borås och Göteborgsregionen. Projektet syftar till att inspirera till en hållbar textilproduktion och en cirkulär modeindustri.

Initiativet kommer finnas på plats under musikfestivalen Way Out West som arrangeras mellan den 11–13 augusti i Göteborg.  

Besökare kommer bland annat kunna laga sina kläder och gå på sy-workshops.

För Way Out West-besökarna kommer det bland att annat finnas kreativa workshops där de kan sy om och formge egna kläder med hjälp av överkonsumtionsvaror och transfertryck, men också designa virtuella festivalkläder i 3D.Vi kommer också att ha en pop up-butik där en blandning av kurerad secondhand, remake, nyproduktion och litteratur säljs, säger Gudrun Bonér, kreativ chef för F/ACT movement i en kommentar. 

Initiativets anledning till att finnas på plats är att inspirera till hållbara val.

– Vi vill inte komma med pekpinnar utan i stället inspirera till hur konsumenter kan bli mer medvetna och hållbara. Styrkan i vårt community är att det går att hitta likasinnade modeälskare att inspireras av och att man inte är ensam i sin resa i att ställa om till mer hållbar val, säger Gudrun Bonér i ett pressmeddelande. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094