23948sdkhjf

Ny sömnadsutbildning lanseras i höst 

Folkuniversitetet i Lund inviger Tillskärarakademin den 24 augusti. 

Preparandkursen är en av de nya kurserna för nybörjaren som vill lära sig att skapa kläder, rita modeller, konstruera mönster och tillverka en egen kollektion.

– Eftersom kursen är praktiskt inriktad finns det gott om möjligheter att fram arbetsprover för den som vill söka sig vidare. Den som slutför en termin och uppfyller kraven får även ett diplom. Det finns till exempel ett sug efter utbildade direktriser på marknaden. Dessutom tror vi att många säkert kommer att starta eget efter kursen, säger Lina Reimers, koordinator på Folkuniversitet i en kommentar. 

Utöver preparandkursen kommer kurser i bland annat broderi och mönsterkonstruktion att erbjudas på Tillskärarakademin.  

I ett pressmeddelande uttrycker Folkuniversitetet att kurser i sömnad är populära. Anledningar som lyfts fram till detta är människans intresse för hållbarhet och skapande, men också ett oroligt omvärldsläge.  

– Det kan vara så att det osäkra ekonomiska läget, med en hög inflation spelar in. Vi måste börja reparera och göra saker från scratch, inte bara för klimatet, utan för vår egen privatekonomiska hållbarhets skull, säger Lina Reimes i en kommentar.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109