23948sdkhjf

Shein vill bli mer hållbart – släpper kollektion med certifierad polyester

Shein släpper kollektionen Evolushein.

Snabbmotejätten Shein, som finns via e-handel på över 150 marknader släpper en ny kollektion med en hållbar inramning under sommaren.  

Kollektionen heter Evolushein. Enligt ett pressmeddelande kommer konsumenterna genom att handla kläderna bidra till den amerikanska organisationen Vital Voice, som jobbar med att lyfta fram kvinnor på olika sätt.  

Produkterna är tillverkade av återvunnen polyester. Både förpackningar och plaggen har tillverkats av Global Recycled Standard (GRS)-certifierade leverantörer. 

Vi är fast beslutna att bygga ett mer ansvarsfullt mode-ekosystem. Lanseringen av evolushein är ett viktigt steg i våra hållbarhetsåtaganden i år, som berör vart och ett av våra fokusområden - att skydda miljön, stödja samhällen och stärka entreprenörer. Vi bjuder in alla våra partners och kunder att följa med oss på resan, säger Adam Whinston, global hållbarhetschef på Shein i en kommentar. 

Shein har tidigare fått kritik får sitt hållbarhetsarbete, bland annat efter en kartläggning av hållbarhetsorganisationen Public Eye som har pekat på dåliga arbetsförhållanden för Shein-leverantörer. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079