23948sdkhjf

Twilfit anmäld till myndighet

Underklädeskedjan ska ha livefilmat kunder och anställda.

Twilfit by Change har anmälts till Integritetsskyddsmyndigheten av Handels i Göteborg, skriver Handelsnytt om.  

Anmälan rör att kedjan ska ha filmat kunder och personal via en livesändningsfunktion som gick till ett kundräkningsbolag i Polen.  

Handels fick in ett ärende där det berättas om anställda på en Twilfitbutik i Göteborg som gick vid sidan av larmbågarna, för att inte störa kundräknaren som de visste satt i taket. 

Av arbetsgivaren fick de veta att den lilla omvägen inte var nödvändig, och att de ändå kunde se skillnad på kunder och anställda.

Det ledde till funderingar om hur bolaget kunde se den skillnaden, och senare till att livesändningsfunktionen som gick till ett företag i Polen uppdagades.  

Samma system ska finnas i fler butiker än den i Göteborg, och medarbetarna i butiken ska inte ha blivit informerade om livesändningsfunktionen.  

– Det känns lite olustigt, om man ska uttrycka sig diplomatiskt. Personalen tycker att det är otrevligt, med tanke på att en livesändning är i gång, att arbetsgivaren inte ens talat om det för dem, säger Tony Karlstedt, som är ombudsman och regionalt skyddsombud på fackförbundet Handels i Göteborg och ligger bakom anmälan till Handelsnytt. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11