23948sdkhjf

Nätmodehandlaren sänker helårsprognos

Asos räknar med att inflationen slår mot tillväxten.

Den brittiska nätmodehandlaren Asos flaggar för att inflationen slår mot konsumentefterfrågan och bolaget sänker därför sina prognoser för det innevarande räkenskapsåret, som sträcker sig till och med augusti.

Asos räknar med en intäktstillväxt på 4-7 procent under räkenskapsåret. Helårets justerade resultat före skatt väntas hamna mellan 20 och 60 miljoner pund.

I januari räknade Asos med en intäktstillväxt under räkenskapsåret på 10-15 procent och ett justerat resultat före skatt om 110-140 miljoner pund.

För det tredje kvartalet (mars-maj) i det brutna räkenskapsåret sjönk intäkterna till 983 miljoner brittiska pund (988).

Försäljningen i Storbritannien steg med 4 procent och i USA ökade försäljningen 15 procent medan EU-försäljningen däremot sjönk 2 procent.

Sedan i slutet av februari har försäljningen emellertid accelererat, uppger Asos.

Vidare har Asos utsett den nuvarande försäljningschefen Jose Antonio Ramos Calamonte till ny vd för bolaget och MTG:s tidigare vd Jørgen Lindemann blir ny styrelseordförande. Jørgen Lindemann har suttit i Asos styrelse sedan den 1 november 2021.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094