23948sdkhjf

200 sägs upp när Daniel Wellington sparar

Klockföretaget bantar personalen med ett hundratal efter brakförlust senaste räkenskapsåret.

Efter en brakförlust det senaste räkenskapsåret tvingas Daniel Wellington till stora besparingar.

Camilla Åstrand, presschef på Daniel Wellington, bekräftar för Breakit att klockföretaget tvingas göra sig av med runt 200 av totalt cirka 1 300 anställda. Det motsvarar 15 procent av alla anställda globalt. 

“På huvudkontoret i Stockholm berörs mer än hälften av rollerna. Det är roller på alla avdelningar och alla nivåer som berörs för att snabbt skala kostnad”, skriver Åstrand i ett mejl till Breakit. 

Filip Tysander grundade Daniel Wellington 2011. Det hajpade bolaget nådde 2017 en omsättning på 2,5 miljarder kronor och gjorde en vinst på 900 miljoner kronor. Men sedan dess har det gått utför. Under det senaste redovisade räkenskapsåret, 2020, omsatte Daniel Wellington 1,4 miljarder kronor och gjorde en förlust på 500 miljoner kronor.

Jakten på en ny storägare har ännu inte gett något resultat. I stället blir det ett sparpaket. 

“Vi gör en transformation av bolaget till ett mindre bolag med bättre förutsättningar till lönsamhet under rådande marknads- och världsläge. Tyvärr kräver den transformationen en kraftig minskning av kostnader. Vi har försökt undvika att göra stora nerdragningar på personal och i stället fokuserat på att stänga lokala bolag och en stor del av vårt olönsamma butiksnät. Vår prognos var att det skulle vara tillräckligt, men både covids fortsatta grepp om Kina, kriget i Ukraina och inflation slår för hårt mot vår kategori och nu behöver vi tyvärr dra ner kraftigt även på antalet roller i organisationen”, fortsätter Camilla Åstrand i mejlet till Breakit

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078