23948sdkhjf

Repamera och Renewcell till Birsta citys hållbarhets- och secondhandyta 

Circuit öppnar den 10 juni.

I köpcentrumet Birsta city i Sundsvall, som kommer att byta namn till Livat, lanserar ägaren Ingka Centres en hållbarhetsyta på 800 kvadratmeter. Det framgår av ett pressmeddelande.  

I konceptet, som heter Circuit och är framtaget av Ingka Centres, ryms ett kafé som blir ytans mittpunkt. Därtill ska reparationsservice, secondhandförsäljning och uthyrning av bland annat barnkläder och barnvagnar ta plats. Hyber, Laboratoriet AB Småland, Pure Effect, Renewcell och Repamera är några av företagen som etablerar sig. Även Myrorna öppnar yta. 

– Hållbart mode är framtiden. Vi vill att fler ska få upp ögonen för hur smart och roligt det är att shoppa second hand. Genom att slå oss samman med aktörer som arbetar med cirkulär konsumtion kan vi inspirera fler till att ta klimatsmarta beslut i sin vardag, säger Åsa Blomberg, marknads- och kommunikationschef på Myrorna, i en kommentar.

Besökare kommer också kunna ta del av workshops och utställningar.  

Det är väldigt spännande att få introducera Circuit till våra besökare i Birsta City. Vi ser ett växande intresse och engagemang för hållbarhet och cirkulära frågor. Tillsammans med våra besökare och partners ser vi fram emot att hitta nya sätt för att bättre ta vara på våra gemensamma resurser och göra ett långsiktigt, positivt avtryck på samhället och vår planet, säger Anna-Lena Wessén, centrumchef på Birsta city. 

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078