23948sdkhjf

Nytt steg mot cirkulärt mode: ”En milstolpe”

Skogsbruket Södra har utvecklat en storskalig process för att återvinna textilavfall av blandmaterial. I kombination med vedcellulosa från svensk skog tillverkas dissolvingmassa för textilindustrin.

I dag rullar de första produkterna som är baserade på Södras innovation, Oncemore, ut i butik och e-handel. Bakom satsningen står det danska varumärket Jack & Jones som har designat en skjortkollektion. 

Södras vd Lotta Lyrå kallar händelsen en milstolpe. 

– Oncemore har vuxit från en idé till en banbrytande process – och nu kommer materialet kunna hittas i garderober världen över. Genom att kombinera återvunnen textil med träfiber från våra 52 000 medlemmars hållbart skötta skogar kan vi skapa en mer cirkulär textilindustri [...].

Jack & Jones ägare, Bestseller, hoppas att kollektionen är en start på ett långsiktigt samarbete för en cirkulär modeindustri

– Oncemore är en ny och spännande innovation med stor potential. I takt med att tekniken och kapaciteten skalas upp, kan Oncemore få en mycket positiv effekt, säger Camilla Skjønning Jørgensen, innovationschef på Bestseller.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063