23948sdkhjf

Finalisterna klara för Zalandos hållbarhetspris

Mworks, Ranra och Raeburn kan vinna hållbarhetspriset.

För fjärde säsongen i ordningen kommer Zalando tillsammans med Copenhagen Fashion Week att utse en vinnare i Zalando Sustainability Award. 

Tävlingen prisar ett hållbart varumärke inom modebranschen och årets pris delas ut den 11 augusti under modeveckan i Köpenhamn. I prispotten ligger 20 000 euro och ett partnerskap med Zalando för att utveckla en kapselkollektion.

Årets nominerade är Mworks, Ranra (tidigare Arnar Mar Jonsson) och Raeburn. Inget svenskt märke är nominerat i år, men 2021 kammade House of Dagmar hem priset.

De nominerade i Zalando Sustainability Award:

Mworks 
Mworks är ett Parisbaserat innovativ, experimentellt modemärke som kombinerar kläder och konstprojekt med hållbara lösningar och innovationer från hela Europa. Varumärkets koncept ska ses som en öppen hub där konstnärer, experter, tillverkare och hantverkare bjuds in för att samarbeta och
dela sina visioner och idéer. Med kollektiva tankesätt föreslår varumärket medvetet mode med
omtanke för idag och imorgon.

Ranra
Ranra är ett herrklädesmärke baserat i London och Reykjavík som specialiserar sig på ytterkläder som är utformade för både natur och stadsmiljö. Tidigare känt som Arnar Mar Jonsson.


Raeburn
Christopher Raeburn har etablerat sitt eget varumärke med ansvarsfull och intelligent modedesign för
en global publik. The remade ethos i synnerhet har varit en pionjär när det gäller att omarbeta överflödiga tyger för att skapa distinkta och funktionella plagg. Vid sidan av detta har en mycket samarbetsinriktad anda präglat lyxiga, handgjorda och prisbelönta produkter med integritet och syfte.
Detta innovativa tillvägagångssätt, med en ovanlig balans mellan höga koncept, tillgänglighet och
bärbarhet, tillämpas på herrkläder, damkläder, bagage och accessoarer. Raeburn lab ligger i hjärtat av östra London och har sitt lager i de bästa butikerna i världen. Christopher vann ett British Fashion
Award 2020 och valdes ut som en av hederspristagarna i kategorin Miljö. Utmärkelsen hyllar de som
har skapat positiv förändring inom modebranschen, och väljs ut av 800 nyckelpersoner i den globala
modebranschen.

Juryn består av Cecilie Thorsmark, vd för Copenhagen Fashion Week, Emily Chan, hållbarhetsredaktör på British Vogue, Arizona Muse, modell, miljöaktivist och hållbarhetskonsult samt Dio Kurazawa, hållbarhets- och varumärkesrådgivare.

Kate Heiny, hållbarhetschef och Alice Marshall, inköpschef inom kvinnosegmentet representerar Zalando i juryn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079