23948sdkhjf

Hon får näringslivsmedalj

Konstnären och designern Cassandra Rhodin, grundare och kreativ chef för barnklädesmärket Mini Rodini, är en av sju mottagare av av Kungl. Patriotiska Sällskapets medalj.

Cassandra Rhodin tilldelas medaljen för att enligt motiveringen ”ha skapat en affärsidé där kvalitet och hållbarhet är drivande framgångsfaktorer”. Mini Rodini är framför allt känt för lekfulla och karakteristiska mönster. Varumärket finns representerat hos över 500 återförsäljare världen över samt via tre egna butiker i Sverige, en i London samt en webbutik som servar kunder globalt.

– Så roligt att få den här medaljen, säger Cassandra Rhodin som grundade varumärket 2006.

– Klädbranschen tror jag kommer förändras väldigt mycket, alla måste tänka om. Jag tror inte att kunderna kommer vilja köpa kläder som är dåligt producerade i framtiden.

Mottagare av Näringslivsmedaljen 2022:

Peter Fornstam, Svenska Bio, Stockholms län

Nils-Åke Hallström, C Hallströms Verkstäder, Jämtlands län

Knut Knutson, Uppsala Nya Auktionskammare, Uppsala län

Christian von Koenigsegg, Koenigsegg Automotive, Skåne län

Anders Müntzing, Triumf Glass, Västra Götalands län

Cassandra Rhodin, Mini Rodini, Stockholms län

Pär Svärdson, Apotea, Uppsala län

Därtill delas medalj för betydande gärning ut till ärkebiskop Benyamin Atas, Syrisk-ortodoxa kyrkan i Sverige

Kungl. Patriotiska Sällskapet instiftade 1982 en särskild belöningsmedalj för att hedra berömvärda, individuella insatser inom svenskt näringsliv. Belöningen ges för ledarinsatser på ägarbasis, heter det. Pristagarna utses av Sällskapets förvaltningsutskott efter förslag av ledamöterna. Medaljerna delas ut av Prins Carl Philip i samband med Kungl. Patriotiska Sällskapets årshögtid den 23 maj på Riddarhuset.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079