23948sdkhjf

Årets stadskärna korad:”Jobbat på ett föredömligt sätt under lång tid”

Helsingborg utsågs under onsdagskvällen till årets stadskärna 2022 och klådde därmed de två övriga finalisterna Trollhättan och Simrishamn.

– Utmärkelsen Årets Stadskärna delas ut till den svenska stad som visar på störst framsteg i utvecklingen av centrum i samverkan mellan det privata och det offentliga. Här har Helsingborg jobbat på ett föredömligt sätt under lång tid, säger Annika Boman, juryns ordförande och styrelseledamot i Svenska Stadskärnor i en kommentar.

Juryns motivering:
Det är tydligt, strukturerat och det är långsiktigt. Vid taktpinnen finns en modig cityorganisation som lagt stor vikt vid att inte att vara personberoende och som vågar testa nytt tillsammans med stadens aktörer och invånare. Visionen och målen är klara och leder såväl näringsliv som kommun framåt i snabb takt – i riktning mot en älskad stadskärna!

Utmärkelsen delas ut av Svenska Stadskärnor och Helsingborg får priset för ”handlingskraft och mod” och för gott samarbete och arbetssätt mellan aktörerna i staden. Därtill lyfts satsningar som stadsutvecklingsmässan H22  City Expo som innovativt sätt att arbeta för att lyfta staden.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063