23948sdkhjf

Dags att prisa Årets Modebutik 2022 – nominera en favorit

Den 6 oktober utses vinnarna av Årets Modebutik, Årets Modevarumärke och Årets Denimleverantör i Habit Fashion Awards 2022. Prisutdelningen sker i samband med Habits stora seminariedag Habit Modebranschens Dag som gästas av en rad namnkunniga talare.

En nyhet i år är att Habit Modebranschens Dag med Habit Fashion Awards kommer till Göteborg. Seminariet och prisutdelningen äger rum i anrika Auktionsverket Kulturarena.

Nu är det hög tid att nominera Sveriges bästa modebutik. Priset tilldelas en driven enskild dam-, herr-, sko- accessoarer- och/eller barnmodebutik, fysisk (och digital), som säljer varumärken inom låg-, mellan- eller högprissegmentet.

Arbetet är redan i full gång. Guldklimparna ska nu vaskas fram av en jury som kommer att välja ut tre finalister i ett första skede för att slutligen utse en vinnare.

Carolina Henning, grundare av Private shopper och dess vd, är en av jurymedlemmarna.

– Med denna utmärkelse vill vi lyfta den fysiska modehandeln som varit en av de värst drabbade under pandemin. Man har inte bara kämpat mot myndigheternas restriktioner och begränsningar utan även mot en trend där sportplaggen tagit över mode samt att köpbeteendet har förändrats hos konsument och förflyttats till e-handeln. Det har krävt ett oerhört kreativt tänkande och planering likt aldrig tidigare av de fysiska modebutikernas överlevnad, säger hon.

Jury, Årets Modebutik 2022
Gabriel Duke
vd, Sveriges textilhandlare
Anders Runed – 
grundare, Fashion Lifestyle modeagentur
Carolina Henning
vd, Private Shopper
Patrik Sonesson
Sverigechef, Zalando/Connected Retail
Freddy Bustos – mediechef, Habit

Kategorin sponsras i år av e-handlaren Zalando. Bolaget har en tydlig vision och strategi för Sverige, säger Joanna Hummel, Zalandos Nordenchef:

– Vi vill vara startpunkten för mode. Vårt recept för att vinna våra svenska kunders hjärtan är att möta alla deras behov med ett relevant sortiment som inspirerar dem. Genom att samarbeta med lokala modebutiker kan vi skapa en win win win-situation: kunderna får tillgång till ett bredare sortiment med snabbare leveranstid, butiker får tillgång till mer än en miljon kunder över hela Sverige och vi kan erbjuda våra kunders favoritprodukter. Vi är stolta över att få dela ut priset Årets Modebutik och fira deras hårda arbete och framgång.

Nominera din favoritbutik eller din egen modebutik här

Nominera Årets Modevarumärke och Årets Denimleverantör här 

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078