23948sdkhjf

Hon är årets affärskvinna i sportbranschen

Emma Stjernlöf, vd för Röhnisch, har förärats utmärkelsen årets affärskvinna inom svensk sportbransch 2021 som delas ut av Svenskt Sportforum.

– Jag är väldigt stolt och glad över den här utmärkelsen och motiveringen bakom den, säger Emma Stjernlöf.

– Först och främst är priset ett kvitto på det hårda jobb och stora engagemang hela team Röhnisch har lagt in de senaste två åren. Att göra en sådan varumärkesresa och prestera det bästa året i bolagets 75-åriga historia trots pandemi och andra utmanade omständigheter är en enorm bedrift. Och vi har bara börjat, säger Emma Stjernlöf vidare.

Emma Stjernlöf förärades priset i veckan under branschorganisationens årliga träff, Sportbranschens Dag, som i år genomfördes på Bosön i Stockholm i samband med ISPO Academy Scandinavia.

Emma Stjernlöf har verkat på vd-posten hos Röhnisch sedan i början av 2020 och arbetade dessförinnan som marknadschef på Adidas Norden.

Utmärkelsen har delats ut sedan 2011 och instiftades av det kvinnliga nätverket Divas, som drivs av Svenskt Sportforum, som har som mål att få fler kvinnor att ta sig till toppen i sportbranschen.

– Det känns inspirerande och värdefullt att få dela ut det här priset till Emma Stjernlöf, säger juryns ordförande Claes Forsberg, vd för Svenskt Sportforum.

– Emma har efter ett antal år på Google gjort en välkommen och stark comeback inom sportbranschen, något vi är tacksamma för. Det blir intressant att följa Emmas fortsatta avancemang och fokus på att bygga starka varumärken inom sportbranschen.

Juryns motivering lyder;

”Med stort fokus på varumärket och lönsamhet har hon på kort tid gjort en imponerande förändringsresa för det tidigare familjeföretaget. Med kompetens och mod har hon skickligt hanterat marknadens helt nya spelregler i pandemins spår. Hon är en förebild inom branschen generellt och för kvinnor specifikt. Årets affärskvinna inom svensk sportbransch 2021, är Emma Stjernlöf, VD på Röhnisch Sportswear”.

Övriga finalister 2021 var Emelie Sellberg, grundare av Outdoor Buddies och Nanna Hedlund, vd för Casall Sport.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
FASHIONNET.SE
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Inköpen som trendar AW 2023
Två modekoncept flyttar till Väla
Branschen tar farväl av Revolver – leverantörerna positiva till mässflytt
Här är Peak Performance nya butik i Kina
Nyemission och besparingar för förlusttyngt Nelly
Footways försäljning rasar
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Transportnet

Sänd till en kollega

0.109