23948sdkhjf

Newbie expanderar – öppnar på tio nya marknader

I april lanserade Kappahl baby- och barnmodekonceptet på nya e-handelsmarknader i Europa.

Kappahls baby- och barnmodekoncept Newbie, som lanserades  2010, lade i april till tio nya e-handelsmarknader i Europa; Österrike, Belgien, Frankrike, Lettland, Litauen, Luxemburg, Nederländerna, Portugal, Slovakien och Tjeckien.

Kappahl öppnar även upp för vidare e-handelsexpansion av konceptet som finns både med renodlade fysiska butiker och online. Därtill säljs varumärket i samtliga av Kappahls butiker.

– Enligt vår tillväxtplan och för att tillgodose den stora efterfrågan som finns för vårt fantastiska varumärke Newbie har vi valt att lansera newbie.com i hela tio länder. E-handeln som lanserades i slutet av april är ett första steg av en större lansering, säger Claes Meldgaard, Kappahls försäljningsdirektör i en kommentar.

Sedan tidigare är märket tillgängligt  i Sverige, Norge, Finland, Polen, England och Danmark online och därtill finns totalt 28 fysiska butiker i dagsläget, i England, Sverige, Norge, Finland och Polen.

– Hittills har vi fått väldigt bra respons och fint mottagande på de nya marknaderna och många önskemål om att etablera Newbie i fler länder. Med e-handeln kan vi utveckla vår affär och digitala närvaro och vi ser en otrolig potential både på befintliga marknader och framtida, säger Claes Meldgaard vidare.

Med Newbie säljer Kappahl i huvudsak kläder till barn 0 till 8 år och därtill rymmer konceptet även damkläder och heminredning.

– Det finns ett otroligt engagemang bland våra kunder. Och i vår community #newbielovers finns en stor följarskara, även utanför befintliga marknader. Vi har lyckats skapa ett viktigt samspel med våra följare, det är som en ömsesidig kärlekshistoria som bara växer sig starkare. Därför är vi extra stolta och glada över att nu kunna erbjuda vårt fina varumärke till ännu fler, säger Anne-Charlotte Lindquist, Brand and Assortment Manager Newbie.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
FASHIONNET.SE
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Inköpen som trendar AW 2023
Två modekoncept flyttar till Väla
Branschen tar farväl av Revolver – leverantörerna positiva till mässflytt
Här är Peak Performance nya butik i Kina
Nyemission och besparingar för förlusttyngt Nelly
Footways försäljning rasar
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Transportnet

Sänd till en kollega

0.127