23948sdkhjf

Varumärken går samman i popup-butik med hållbart tema

Sju svenska varumärken, som definierar sig som hållbara, gör gemensam sak. I cirka två månader samlas de under samma tak och på samma yta, nämligen i Mood-gallerian i Stockholm. Sortimentet sträcker sig från mode, hemtextil, klädvård och smycken. 

Amelie Klingspor deltar med sitt varumärke Amik Studio – aftonklänningar som sys för hand i Italien av återvunna tyger. Hon är en av initiativtagarna till Sustainable pop up store.

– Vi har skapat en inspirerande butik med svenska hållbara produkter, både för att hjälpa kunder att hitta till oss och för att vi alla är små bolag som blir starkare i samarbete med varandra, säger hon.           

På plats finns även nystartade It's Our Century med tröjor i återvunnen kashmere, hemtextilvarumärkena By Linen och Juniper, smyckesvarumärket 19NO5,  klädvårdsmärket Clean by Sweden/Tvättarket samt Stockholmsvarumärket The Wiman, grundat av Therese Wiman. I butiken hittar kunden varumärkets senaste kollektion av återvunnen ull från svenska Fugeetex, men också secondhandvaror och upcyklade plagg.    

Butiken är öppen från 6 maj till 1 juli. 

Artikeln är en del av vårt tema om Butiksnytt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078