23948sdkhjf

Modeföretagen testar leveransrobot

Boråsbaserade Care of carl och Gina tricot kan nu leverera varor till konsumenterna med en leveransrobot som heter Hugo.  

Han rullade ut på Borås gator den 27 april efter att ett projekt har pågått under två år för att komma fram till lösningen.  

Det är många aktörer som deltar i projektet: Textilhögskolan i Borås, Science park Borås, Berge consulting, Hugo autonomous delivery och Easycom. 

Processen syftar till att se hur leveranskedjan kan förbättras sett till både kundupplevelse och processeffektivitet, och också hur man kan jobba med en hållbar leveranslösning.  

 Ett helt självgående leveransalternativ öppnar upp för många möjligheter, där kunden exempelvis kan prova sina plagg medan Hugo väntar vid dörren för att ta med eventuella returer vid samma tillfälle och därmed minska transportvägarna markant. Det sparar också tid och energi för kunden vilket i sin tur bidrar till en bättre kundupplevelse, säger Kristin Lundgren, hållbarhetsansvarig på Care of carl i ett pressmeddelande.  

Roboten är ungefär lika stor som en flyttkartong, men kan bära laster upp till 100 kg och håller en hastighet på cirka 6 km/h. I dagsläget behöver Hugo navigeringshjälp med bland annat kamera, men målet är att han ska köra helt autonomt i framtiden.  

Roboten testas mellan 27-29 april och utvärderas sedan av projektdeltagarna.   

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094