23948sdkhjf

Ikea och H&M i samarbete – hoppas på kommersiellt gångbara idéer

Ingka Group och H&M lanserar ett gemensamt designprojekt, ett inkubatorprogram, som ska fungera som ett mentorprogram och där kreativa deltagare och verksamma designer ska kunna inspirera varandra.

Tanken är att projektet också ska mynna ut i kommersiellt gångbara produkter som ska säljas i en ny butik som öppnar i Livat Hammersmith i maj. Livat Hammersmith är det köpcentrum som Ingka Centres förvärvade i början av 2020 och som då hette Kings Mall.

– Vi hoppas få in spännande och nya idéer för framtiden. Inom kategorierna hem, mode, livsstil och kultur finns det inga begränsningar, säger Joakim Borgudd som representerar Ingkakoncernen i ett mejl. 

Kuratorprogrammet har fått namnet Atelier100 och riktar sig mot kreatörer som verkar inom hem, mode, livsstil och kultursegmenten i Londonområdet. 

Ikea och H&M driver projektet och hoppas att få in kommersiellt gångbara ideér som kommer att säljas online och i ett av Ingkakoncernens fysiska varuhus under nästkommande höst.

Kuratorsprogrammet kommer att innefatta ekonomiskt stöd och tillgång till mentorer. Arrangörerna tar emot 20 kreatörer, berättar företagen om i ett pressmeddelande. 

Vidare berättar Joakim Borgudd, Ingka group mejlledes att man hoppas att projektet blir ett nytt sätt att nå ut till kreatörer. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Kryptojätte utvecklar Blk Dnm: ”Finns mycket att göra med mode”
Nytt flaggskepp till Oslo: ”Äntligen till huvudstaden”
Hon blir ny vd för 100-åringen: ”Ska förnya kollektionerna”
Icebugs solenergiprogram: ”I outdoorbranschen samarbetar man”
Global Change Awards – fler vinnare ska snabba på transformationen
MQ om vårens utveckling: ”Köper in mindre, säljer mer och öppnar nya butiker”
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109