23948sdkhjf

Uppgifter om mobbning och arbetsmiljöproblem hos Gudrun Sjödén

Expressen rapporterade igår om flera arbetsmiljöproblem hos modebolaget Gudrun Sjödén.

Vittnesmål lyftes fram om mobbning, rasism och dålig arbetsmiljö på mode- och inredningsmärket Gudrun Sjödén.  

Bland annat berättar den tidigare ekonomichefen på Gudrun Sjöden AB, Petra Palmén, för Expressen om upplevda arbetsmiljöproblem.  

I ett möte med tre av hennes närmaste kollegor förklarades att de inte tyckte att samarbetet med Petra Palmén fungerade. Mötet ska ha pågått under drygt en timme under hätsk stämning. 

– Jag frågar mig själv, var går gränsen för mobbning och trakasserier på en arbetsplats? Jag som alltid har känt mig trygg och uppskattad av mina kolleger. Så fel jag hade, säger Petra Palmén till Expressen om sina upplevelser på modeföretaget.  

I andra vittnesmål som lyfts fram handlar det om rasistiska uttalanden och kommentarer från grundaren Gudrun Sjödéns sida. Hon nekar till att hon ska ha använt nedsättande epitet om andra nationaliteter. 

– Det där känner jag absolut inte igen, säger hon om anklagelserna till Expressen.  

Sedan 2020 är Ann Adelsson vd på bolaget, medan grundaren Gudrun Sjödén verkar som vice vd och creative director.  

I Expressens granskning lyfts även kritik fram mot hur arbetsmiljöarbetet har fungerat på företaget. Sedan 2018 finns det en arbetsmiljökommitté, men bland annat ska fackförbundet Unionen ha haft synpunkter på att medarbetarrepresentanter inte röstades fram på korrekt sätt.  

– Det började med turbulent tid och konsulter inne och från och med i höstas har det inte varit så, utan vi försöker få ordning på oss och hur vi jobbar med organisatorisk och social arbetsmiljö såväl som det systematiska arbetsmiljöarbetet, säger vd Ann Adelsson om arbetsmiljöarbetet till Expressen. 

Den första Gudrun Sjödén-butiken öppnades för 46 år sedan och fjol omsatte bolaget närmare en miljard. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093