23948sdkhjf

Footway förvärvar Grand Shoes – stänger butiken

First North-listade Footway förvärvar Grand Shoes genom ett inkråmsförvärv. Det framgår av ett pressmeddelande.

Grand Shoes beskrivs som en specialiserad e-handlare inom skor och kläder inom större storlekar, och grundades av Fredrik Hammarqvist.

– Det känns fantastiskt att nu vidga Grand Shoes koncept och effektivt växla upp från 4 till 24 dedikerade marknader på ett sätt där vi kan leverera den lokala kundnöjdheten och relevansen ut i världen. Den infrastruktur, kraft och entreprenöriella anda som finns hos Footway Group ger Grand Shoes optimala förutsättningar framåt, säger han i en kommentar.

Förvärvet går i linje med Footways strategi att expandera sin multistore-plattform med nischade onlinebutiker som delar gemensam backend-funktionalitet i syfte att dra fördel av skalbarhet och synergier, heter det.

– Grand Shoes är ett starkt nischvarumärke med kundnöjdhet i absolut toppklass. Butiken är en perfekt matchning med vår plattform där lokala e-handelsaktörer får helt nya förutsättningar att enkelt expandera i Europa, säger Daniel Mühlbach, vd för Footway Group, i ett uttalande.

I samband med tillträdet under sommaren 2022 kommer butiken som Fredrik Hammarqvist driver i Hägersten att läggas ner. Grundaren kommer att fortsätta driva Grand Shoes när den införlivas på Footways plattform. 

Tillgångsförvärvet är en del av Footways Groups marknadsstrategi och finansieras inom den löpande marknadsföringsbudgeten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08