23948sdkhjf

Modestartup får första investeringen: ”Vi vill ge fler jobb till lokala skräddare”

Tini garments får investering på 300 000 kronor av Tregion Startup. 

Tregion startup är änglainvesteringsnätverk som består av ett 20-tal investerare. De investerar i startups utanför storstadsregionerna med fokus på Västernorrland, Dalarna och Gävleborg. I deras första investeringsrond, där tre startups får 300 000 kronor vardera, är ett av bolagen modeföretaget Tini garments. 

Tini garments är ett textilföretag med slow fashion-inriktning. Tjänsten och produkten går ut på att företaget tillhandahåller färdigritade mönster på olika plagg. Sedan bokar konsumenten en tid hos en av bolagets anslutna skräddare för att sy upp plagget, med möjlighet till vissa personliga anpassningar av designen. 

Företagets huvudsäte är i Hudiksvall. I år kommer Tini garments att starta en innovationshubb på Mariatorget i Stockholm där utveckling ska vara i fokus. Företagets mål är att varje plagg ska ha en användning på 75 gånger per år, och beskriver sig själva som ett modebolag som är på den hållbara arenan.  

Just nu ingår 15 skräddare i Tini Garments. Företaget har som mål att samarbeta med ytterligare 15 stycken under 2022.  

– Den här investeringen verifierar vår affärsmodell och gör att vi kan satsa vidare på idén och skala upp i snabbare takt. Vi tror på det här och hoppas kunna ge fler jobb till lokala skräddare och hantverkare, säger Johanna Mörk, som är vd på Tini Garments till Habit.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094