23948sdkhjf

Efter Champions Sverigeöppning – fler etableringar ses över

Det amerikanska sportvarumärket anser att det finns utrymme för en butik även i Göteborg.

I början av året stod det klart att det amerikanskägda varumärket Champion var på väg att etablera sig på Hamngatan i Stockholm city, vilket Habit har rapporterat om. Under torsdagen slogs portarna upp. Butiken är sportkedjans första i norra Europa och drivs av franchisepartnern Nordic Retail & Sports Sweden AB.

Tanken är att butiken ska berätta Champions historia, från grundandet fram till nutid. Inspiration är hämtad från Rochester New York 1919 och den dåtida industriella miljön och som en del av den tegelpräglade inredningen ingår historiska sportbilder och vintagemöbler. 

Sortimentet består av kedjans premiumkollektioner för män, kvinnor och barn, inklusive skor och accessoarer. Det finns också en station där kunderna kan personalisera sina sweats med siffror och märken som gör designen unik.

Butiken i Stockholm är, enligt ett pressmeddelande, bara starten på Champions satsning i norra Europa. Den amerikanska kedjan menar att det finns utrymme för butiker även i Göteborg, Köpenhamn, Oslo och Helsingfors.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078