23948sdkhjf

Ny storägare avnoterar Lexington

Styrelsen ansöker om avnotering efter begäran från ny storägare.

Finska Manna & Co grundades februari 2021. De äger sedan tidigare bland annat Finlayson, Vallila, Makia, Reino & Aino och blev nya huvudägare i Lexington under februari i år.  

Nu kontrollerar de mer än 90 procent av aktierna i kläd- och hemtextilföretaget The Lexington Company AB och har påkallat ett tvångsinlösen av resten av aktierna. Den sista dagen som aktien finns i handeln på Nasdaq First North Growth Market är preliminärt den 14 april i år.

Budpliktsbudet är på 36:00 kronor per aktie. Helena Nordman-Knutsson är den enda oberoende styrelseledamoten i Lexingtons styrelse och hon rekommenderar aktieägarna att acceptera erbjudandet. Rekommendationen stöds av en så kallad "fairness opinion" från revisionsföretaget BDO. 

– Vi är övertygade om att Manna & Co har kompetens, intresse och kraft att fortsätta utveckla företaget vidare på bästa sätt framöver. Det har varit en process att hitta rätt ny ägare, och nu överlåter vi vårt ägande i Lexington till ett företag med samma grundfilosofi, samma ambitioner och samma höga mål som vi själva har. Det ska bli väldigt spännande att vara med på resan som Lexington och Manna nu kommer att påbörja tillsammans, säger Lexingtons VD Kristina Lindhe tidigare i en kommentar. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093