23948sdkhjf

De vinner Indiskas designhackaton

I helgen arrangerade Indiska tillsammans med Textile & Fashion 2030 ett designhackathon där elever från Textilhögskolan i Borås, Nordiska Textilakademien och Tillskärarakademin i Göteborg fick till uppgift att utveckla en ny cirkulär mode- eller heminredningskollektion som utmanar den linjära värdekedjan. 

En jury bestående av Indiskas vd Karin Lindahl, Agneta Bohlin, inköpare på Indiska och Adrian Zethraeus, projektledare på Science Park Borås, utsåg under onsdagen vinnarna.

Sonia Braska och Mikaela Hellgren, som studerar vid textil produktutveckling på Textilhögskolan i Borås, prisades med bidraget Remake & Upcycling. Deras kollektion består dels av exklusiva coutureplagg, dels av unika klänningar och tunikor som är tillverkade av resttyger, prover och reklamationer. Kollektionen kommer att tas fram tillsammans med designer, produktutvecklare och hållbarhetsexperter på Indiskas huvudkontor.

– Vi är oerhört glada och lite överväldigade över att ha vunnit hackathonet. Vi ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med Indiska för att utveckla kollektionen (...), säger Sonja Braska och Mikaela Hellgren, i en kommentar.

Ytterligare ett bidrag som fokuserade på att inspirera kunder till en mer hållbar livsstil vann pris. Bakom idén står Hannah Kaspari och Miriam Scheller som studerar masterprogrammet Fashion and textile design, och Paula Herzberg och Fabian Pirrwitz från masterprogrammet Textile value chain management på Textilhögskolan. 

– Vi är överväldigade av det engagemang och resultat som studenterna har åstadkommit på denna korta tid, säger Karin Lindahl.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109