23948sdkhjf

Yaytrade ökar omsättningen och satsar på förvärv

E-handelsmodeplattformen Yaytrade hade en omsättning om 4,8 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2021 (2,0) och ett rörelseresultat på -8,2 miljoner kronor (-7,5). Bruttomarginalen uppgick till 31 procent (32). Det operativa kassaflödet var -5,7 miljoner kronor (-6,6) och likvida medel uppgick till 7,9 miljoner kronor (6,2).

Vi uppvisade under fjärde kvartalet vår starkaste tillväxt någonsin med försäljningsrekord både i oktober och november samt som enskilt kvartal. Bakomliggande anledningar till detta är flera, bland annat de investeringar som gjorts i teamet och logistik såväl som i vår plattform Yaytrade, skriver vd David Knape i rapporten.

Efter rapportens utgång har Ytrades genomfört sitt första förvärv; det svenska e-handelsbolaget Re/Way som köper och säljer kläder och accessoarer, både nytt och secondhand, inom lyxsegmentet.

”Vi ser Re/Way som ett strategiskt första steg i den förvärvsstrategi vi har för avsikt att accelerera”, skriver David Knape.

2021, var enligt Knape, ett mycket viktigt år för Yaytrade.

”Vi satte fundamentet för bolagets utveckling genom att skapa ett mycket starkt ledningsteam och strukturera organisationen för tillväxt. Försäljningen ökade kraftigt, logistiken effektiviserades och betydande utveckling gjordes i plattformen. Vi fick därtill in nya strategiska ägare och genomförde notering av bolaget på Nasdaq First North Growth Market", sammanfattar han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078