23948sdkhjf

Secondhand-aktör till Nasdaq

E-handelsaktören Rebelle planerar att genomföra en börsnotering i Sverige under februari. Den tyska marknadsplatsen har slagit sig in på en exklusiv secondhand-nisch genom att koppla samman privata säljare och köpare av begagnade damkläder, accessoarer och smycken från lyxmärken som Louis Vuitton, Gucci, Hermès och Prada men också kända varumärken i mellanprissegmentet som By Malene Birger, French Connection och Dr Martens.

Genom Rebelle AB offentliggörs nu avsikten att notera bolagets aktier på Nasdaq First North Growth Market. I samband med noteringen avser Rebelle att genomföra en nyemission av aktier som erbjuds till allmänheten i Sverige och Danmark, upp till ett belopp som är mindre än 8 miljoner euro, samt till investerare i Sverige och internationellt.

Erbjudandet förväntas genomföras till ett fast pris om 28 kronor per aktie och beräknad första handelsdag beräknas bli kring den 25 februari.

– Börsnoteringen är ett viktigt steg för Rebelle som möjliggör att skala upp från den grund som byggts i bolaget under de senaste åren och utnyttja de attraktiva tillväxtmöjligheter som erbjuds inom lyxsegmentet på den europeiska second hand-marknaden. Vi grundade Rebelle med idén att förlänga livscykeln för modeprodukter och minska de miljöföroreningar som orsakas av att producera nya produkter. I linje med vår hållbara och cirkulära affärsmodell siktar vi nu på att genomföra den första gröna börsnoteringen inom Nasdaq systemet globalt, säger Cécile Wickmann, grundare och CCO för Rebelle, i en kommenterar.

Den ”gröna börsnoteringen” Nasdaq Green Equity Designation lanserades i juni 2021 och är en frivillig beteckning för bolag som vill öka synligheten kring sina gröna affärsmodeller och strategier. Enligt den Nasdaq-godkända granskaren Cicero Green uppfyller Rebelle kraven för Nasdaq Green Equity Designation.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078