23948sdkhjf

Åhléns värvar från H&M-sfären – delar upp mode och heminredning igen

Två nya affärsområdeschefer efterträder Anna Lönnerstedt som blir ny vd för Odd Molly.

Åhléns har rekryterat två nya affärsområdeschefer och Petra Matsson Melin tillträder som ansvarig för heminredning, head of category home, medan Karin Wiedner Edgren ska ta hand om modedelen i rollen som head of category fashion.

– Vi ska bygga ett kunderbjudande som baseras på kundernas behov och drömmar och vi står inför ett viktigt arbete i att utveckla Åhléns sortiment, tjänster och upplevelser. Med data som utgångspunkt optimerar vi nu vårt erbjudande, för att kunden ska mötas av ett koordinerat inspirerande sortiment, vid rätt tidpunkt. De här rekryteringarna visar även att Åhléns är en attraktiv arbetsplats. Det känns väldigt bra att ha landat ett så starkt team som tillsammans kommer att vara nyckelspelare för att skapa ett kunderbjudande i världsklass, säger Ebba Kilman, chief customer offering.

Petra Matsson Melin kommer närmast från från rollen som inköpskonsult på H&M gruppens medlemssatsning Singular Society men har även ett förflutet från ledande poster hos Granit och H&M.

Även Karin Wiedner Edgren har ett förflutet från H&M-sfären och kommer närmast från rollen som chef för sortiment och logistik för koncernens satsning Creator Studio och har tidigare arbetat som managementkonsult och på varumärkesbyrå.

Duon tillträdde den 24 januari och efterträder Anna Lönnerstedt som strax innan jul i fjol aviserade att hon lämnar Åhléns för uppdraget som vd för Odd Molly. I samband med att hon rekryterades hösten 2020 så meddelade Åhléns att affärsområdena mode och heminredning skulle slås ihop under ett affärsområde. I och med nyrekryteringarna separeras ånyo affärsområdena.

Arbete pågår med att utveckla Åhléns skönhetserbjudande och under våren väntas även en rekrytering göras för tjänsten Head of Category Beauty.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109