23948sdkhjf

Revolutionrace ökar både omsättning och vinst: "Det enskilt bästa kvartalet i bolagets historia"

Nettoomsättningen från bolagets 17 marknader ökade med 58 procent till 391,7 miljoner kronor under andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret, oktober till december 2021, jämfört med 248,3 miljoner under motsvarande period 2020. 

Revolutionrace stärker även rörelseresultatet. EBIT ökade med 76 procent till 117,5 miljoner kronor jämfört med 66,8 miljoner för kvartalet 2020. Bolagets rörelsemarginal landar därmed på 28,9 procent (26,6).

Detta är Revolutionsraces enskilt starkaste kvartal, enligt bolaget, sett till nettoomsättning och resultat. I oktober lanserades bolagets e-handel i Schweiz och i december introducerades hikingskor som en ny produktkategori. Fler modeller kommer att släppas under tredje kvartalet. Försäljningsutvecklingen via Amazon har varit gynnsam under andra kvartalet, enligt bolaget. I januari återlanserades ett begränsat produktsortiment på Amazon i Storbritanninen efter en paus på grund av Brexit.

Jag är stolt och glad att kunna rapportera det enskilt bästa kvartalet i bolagets historia. (...) Vi har ett fortsatt mycket starkt momentum med kraftig omsättningstillväxt, rekordhögt rörelseresultat, förbättrad justerad rörelsemarginal och ökat genomsnittligt nettoordervärde. Detta trots fortsatta pandemirelaterade utmaningar. Jag kan inte vara annat än stolt, och när vi summerar det första halvåret konstaterar jag att Revolutionrace överlevererat på samtliga punkter. Bolaget är i dag bättre positionerat än någonsin tidigare för att ta ytterligare marknadsandelar och vi utvecklas väl i förhållande till de långsiktiga finansiella målen, säger Pernilla Nyrensten, vd och medgrundare Revolutionrace, i en kommentar.

För halvårsperioden, juli till december 2021, uppgick omsättningen till 645,9 miljoner kronor jämfört med 378,9 miljoner under motsvarande period 2020. Det innebär en försäljningsökning på 70 procent. Rörelseresultatet nästan fördubblades till 190,2 miljoner kronor (99,3).

Under rullande tolv månader, januari till december, når bolaget en omsättning på 1 164 miljoner kronor och ett röresleresultat på 321,4 miljoner, vilket ger en rörelsemarginal på 26,9 procent.      

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08