23948sdkhjf

I dag drar inköpsveckan och Stockholm Fashion Week igång

Här är hållpunkterna under veckan.

Efter mässdagar och modevecka i Köpenhamn, som avslutades i fredags, är det nu Stockholms tur. Måndag innebär premiärdag för både inköpsveckan Fashion Week Trade i Nacka och Stockholm Fashion Week, som i år pågår parallellt.

I Nacka öppnar dörrarna till samtliga showroom som håller öppet till och med lördag. Nya varumärken med fasta showroom från och med denna säsong är bland andra Wolford, Banana Moon, Guess Lingerie, Ugg, Philip Hog, Napapijri, Karl Lagerfeld och Lacoste Shoes. Tisdag till och med torsdag håller mässhallen öppet där mode och inredning i år delar yta för första gången. 

Förutom fokus på affärer kan den som vill få inspiration ta del av en utställning signerad studenter vid Beckmans designhögskola. Eleverna visar tolkningar av morgondagens couture med originalkreationer från 1900-talet. Ytterligare en utställning av säsongens viktigaste skotrender visas och har ställts samman av Sara Winter

Under torsdag eftermiddag ges även tillfälle att lyssna till Susanna Strömqvist, som har kurerat utställningen Nordens Paris som visas på Nordiska museet. Det blir ett samtal om dåtiden och nutidens mode. Ett roligt tips är ett besök i mässhallen (tisdag till torsdag) där du kan göra ditt eget läppstift med hjälp av den senaste tekniken. 

Stocholm Fashion Week drar igång först klockan 16 under måndagen. Dagens programpunkter är visningar av CDLP, Lazoschmidl och Iggy Jeans.

Under tisdagen fortsätter programmet med bland andra Jeanerica, H&M Studio, Diemonde, Noms, Beckmans designhögskola, Teurn Studios och Filippa K.

Modeveckan avslutas på onsdag med visningar av Remake Stockholm, Ida Sjöstedt, Singular Society, Jennifer Blom, Stand Studio, Stockholm Surfboard Club och Asket.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094