23948sdkhjf

Hon blir modekedjans hållbarhetsdirektör

Anna-Karin Dahlberg har utsetts till hållbarhetsdirektör för Lindex och rekryteras internt. Hon började hos modebolaget 2002 som inköpsassistent och har sedan dess haft ledande roller inom företaget. Anna-Karin Dahlberg har bland annat jobbat som sortimentschef och ansvarig för Lindex produktionskontor i Kina, Indien och Hongkong. De senaste åren har Anna-Karin Dahlberg drivit bolagets globala hållbarhetsarbete och kommer senast från rollen
som hållbarhetschef.

Med rekryteringen kan Lindex accelerera omställningen till en mer hållbar och cirkulär affär, säger bolagets vd, Susanne Ehnbåge, i en kommentar.

Anna-Karin Dahlberg ser fram mot den nya rollen.

– Jag är väldigt glad över förtroendet jag har fått och ser fram emot att anta min nya roll. Det är en spännande tid på Lindex där vi befinner oss i en omfattande transformation som berör alla delar av bolaget och utvecklar vår affär med hållbarhet i kärnan. Med våra höga ambitioner, skarpa målsättningar och engagerade medarbetare ser jag fram emot att tillsammans fortsätta jobba mot vårt hållbarhetslöfte – att göra skillnad för framtida generationer, säger hon i en kommentar.

Anna-Karin Dahlberg, som tillträdde den nya rollen 1 februari, kommer även ingå i koncernledningen.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047