23948sdkhjf

Isbjörn of Sweden köps upp

Online brands fortsätter förvärsturné – köper Nordic Kidswear.

Online brands förvärv av underklädesmärket Bread & Boxers hann knappt att slutföras i mitten av januari förrän e-handelskoncernen nu meddelar sitt nästa uppköp, nämligen av Nordic Kidswear AB som står bakom outdoorvarumärket Isbjörn of Sweden. Varumärket, som vänder sig från baby till barn upp till 16 år, grundades av Maria Frykman Forsberg och Camilla Schmidt 2005.

Online Brands Nordic har ingått avsiktsförklaring om förvärvet, som är villkorat av 95 procent av Nordic Kidswears aktieägare.

Magnus Skoglund, vd för Online Brands, säger i en kommentar att grundarna har gjort en "enastående insats" med att utveckla Isbjörn till ett ledande varumärke med fokus på hållbarhet och lång livslängd.

”Sedan starten har fokus legat på att skapa ändamålsenliga kläder med oslagbar slitstyrka och hållbarhet, som håller för användning år efter år, och kan gå i arv till flera barn utan att gå sönder. Samtidigt ligger Isbjörn i absolut framkant gällande miljömässigt hållbara material och produktion, där fokus på miljön har funnits med från början och är en central del av bolagets DNA. Vi ser fram emot att tillsammans med Maria och Camilla utveckla Isbjörn de kommande åren, och samtidigt få ta del av den värdefulla kunskap som grundarna kan ge till hela gruppen.”

Maria Frykman Forsberg, grundare av Nordic Kidswear och dess vd, ser fram mot resan med den nya ägaren:

”Vi är väldigt glada över att tillsammans med Online Brands kunna fortsätta vår framgångsresa med Isbjörn och utveckla bolaget vidare till en ledande global aktör inom vårt segment. Med en stark ägare i ryggen kan vi fortsatt fokusera på att utveckla vår nuvarande hållbarhetsstrategi till nästa nivå och säkra de miljömål vi satt upp för bolaget för framtiden. Den samlade erfarenheten av entreprenörskap och internationell e-handel som finns inom Online Brands blir ett fantastiskt tillskott till vårt bolag.”

I Online Brands Nordics portfölj ingår mattvarumärket Trendcarpet, Hatshop, Kitchenlab, underklädesmärket Bread & Boxers och juvelerarbutiken John Victorin i Varberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093