23948sdkhjf

Danskt-svenskt samarbete ska stötta nya designertalanger

Copenhagen Fashion Week och Swedish Fashion Council gör gemensam sak.

För att driva på förändringen av modeindustrin är arbetet med att stötta nästa generations talanger i modebranschen avgörande. Därom är svenska Swedish Fashion Council och danska Copenhagen Fashion Week överens.

Sedan tidigare driver den svenska branschorganisationen inkubatorprogrammet Swedish Fashion Talents, som understödjer talanger från Sverige. Nu startar de två organen ett nytt samarbete som ska stötta nya designer i Norden.    

Samarbetet inleds i samband med Copenhagen Fashion Week i början av februari där en talangmiddag kommer att hållas på Sveriges ambassad i Köpenhamn. Antalet gäster kommer vara begränsat på grund av smittspridningen. Medverkar gör bland annat några av topptalangerna i Norden, bland dem talanger som har ingått i Swedish Fashion Councils inkubatorprogram.  

– Detta är helt unikt, säger Jennie Rosén, vd för Swedish Fashion Council, till Habit, om samarbetet.

– Vi har haft en dialog under ett års tid för att formalisera detta. Det har gjorts försök långt tidigare, men nu är vi i hamn. Copenhagen Fashion Week är en viktig plattform för att visa upp skandinaviskt mode, men viktigast av allt är vi glada över att ha dem som en partner i omvandlingen av branschen. Det är ingen hemlighet att modesystemet är i stort behov av systemförändringar och en sådan förändring kräver samarbete. 

Målet är att samarbetet ska utvecklas framöver.

– Vi tittar även framåt på hur vi kan stärka samarbetet. Det här blir ett första steg. Jag tror att det här kan gynna Sverige i stort, säger Jennie Rosén. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
FASHIONNET.SE
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Smyckesmärke satsar globalt – värvar från Toteme
Stark e-handel i februari för kläder och skor
Kappahl byter läge – satsar med större yta
Morris Stockholm ökar tvåsiffrigt: ”Ett kvitto på att besluten varit rätt”
Outdoorvarumärke går upp i storlek
Ägarförändringar i Nudie Jeans – lämnar bolaget
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Transportnet

Sänd till en kollega

0.095