23948sdkhjf

Hon blir vd för Svensk Handel

Svensk Handels nya vd Sofia Larsen har lång erfarenhet från politiken.

Nu är det klart vem som efterträder Karin Johansson som vd för branschorganisationen Svensk Handel. Sofia Larsen tillträder posten den 1 maj.

Jag är glad och hedrad över förtroendet och ser med tillförsikt fram emot att få leda en så samhällsviktig organisation som Svensk Handel, säger Sofia Larsen och fortsätter:

Handeln befinner sig i en utmanande tid. Pandemin har slagit hårt mot många medlemmar, samtidigt som digitaliseringen och omställningen för ökad hållbarhet skapar hårt tryck på förändring. Men i denna förändring skapas också stora möjligheter. 

Sofia Larsen kommer närmast från rollen som chef för samverkan och kommunikation på Örebro universitet. Dessförinnan har hon bland annat varit riksdagsledamot för Centerpartiet, ordförande för riksdagens utbildningsutskott samt segmentschef inom friskolekoncernen Academedia. Hon har också varit förbundsordförande för Jusek (nu Akavia) i nio år, 2011-2020.

– Sofia är en senior ledare med mycket bred erfarenhet från många olika samhällssektorer och jag är övertygad om att hon är precis den ledare som Svensk Handel behöver i en utmanande och transformativ tid, säger Anders Svensson, Ica Sveriges vd och styrelseordförande för Svensk Handel.

Svensk Handels nuvarande vd, Karin Johansson, har lett organisationen sedan 2013. Hon lämnar sin tjänst i februari. Under perioden den 1 februari till den 30 april kommer förhandlingschef Ola Axelsson gå in i rollen som tillförordnad vd.

Karin Johansson lämnar Svensk Handel för Svenskt Näringsliv. Hon blir vice vd och chef för den nya sammanslagna funktionen Näringspolitik och Opinionsbildning.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
FASHIONNET.SE
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
NYTT NUMMER: Nyckeltalen för 325 bolag / Ellen Dixdotter i stor intervju / Sneakersuccén Veja
Stronger topprekryterar från konkurrent
Sandra Roos: Alla kommer inte hinna ställa om i tid
Swedish Fashion Association ställer in Stockholms modevecka
Detta är årets färg 2023
H&M-topp går till riskkapitalbolaget eEquity
Andra Nordiska Medier
Dagens Handel
Fri Köpenskap
Transportnet

Sänd till en kollega

0.125