23948sdkhjf

Filippa K rekryterar ny kreativ chef från Saint Laurent

Liisa Kessler har utsetts till ny kreativ chef hos Filippa K. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Hon efterträder varumärkets grundare Filippa Knutsson.

Liisa Kessler är utbildad i skrädderi och har en examen i modedesign från Berlin University of the Arts. Hon har jobbat hos några av de ledande modehusen i Paris, bland annat Chloé under Clare Waight Keller och för Y/Project och Lanvin. Hon kommer senast från Saint Laurent där hon har jobbat i nästan sex år. Senast som seniordesigner för showkollektionerna under Anthony Vaccarello

Liisa Kessler säger att hon ser fram emot att arbeta med bolagets team och föra vidare Filippas arv "som hyllar enkelhet, stil, kvalitet och kraften i lätthet". Hennes debutkollektion för Filippa K presenteras redan i juni 2022. 

– Jag är väldigt exalterad och tacksam över att få möjligheten att bli del av Filippa K. Filippa Knutsson är en av pionjärerna som etablerade den skandinaviska minimalismens nu ikoniska look redan i början av 1990-talet. Hennes vision om en okomplicerad, åtråvärd och hållbar garderob är lika relevant i dag som den var när varumärket grundades.

Bolagets vd, Rikard Frost, säger i en kommentar att Filippa K nu lanserar nästa kapitel i bolagets resa och lyfter fram Liisa Kesslers "anmärkningsvärda kreativ talang" och hennes förståelse för hantverket. 

– Liisa (...) har ett skarpt öga för vad som händer härnäst, värderingar som är viktiga för att bevara vårt arv och samtidigt vägleda den ambitiösa framtiden för huset. Hennes unika bakgrund av skandinaviska och internationella influenser ger ett dubbelperspektiv som gör henne till en naturlig efterträdare till Filippa Knutsson. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.079