23948sdkhjf

Nya tider för Première Vision

Efter mycket om och men, ett flertal undersökningar och enkäter och en pandemi har Premiere Vision beslutat att tidigarelägga kommande mässor.

Från och med nästa år kommer mässorna att hållas i slutet av januari eller början av februari, respektive början av juli.

Under 2022 blir datumen:
• 8­–10 februari för SS 23
• 5–7 juli för AW 23/24

BLOSSOM PREMIERE VISION

Dessutom meddelas att Blossom Premère Vision, som lanserades 2016, blir ett årligt december-event med inriktning mot prespring-kollektionerna. Prefall-kollektionerna kommer däremot att inlemmas i den ”vanliga” Première Vision-mässan i juli. I företagets pressrelease nämnns också ett helt nytt event som ska genomföras i början av september, vars detaljer ej ännu är offentliggjorda.

Blossom riktar sig till exklusiva varumärken och under mässan den 6–7 december i år listades 1 137 besökare från bland annat företag som Acne Studios, Balenciaga, Chanel, Dior, Louis Vuitton och YSL och 121 utställare inom textil, läder och tillbehör.

 NY MODECHEF

Première Vision har också anställt en ny modechef, som dock är allt annat än ny för mässan. Desolina Suter har de senaste 15 åren representerat Italien vid mässans strategimöten. Hon har bland annat arbetat som textildesigner för Boussac Group och Habitat och ansvarat för utvecklingen och lanseringen av Armani Home innan hon startade en egen konsultverksamhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112