23948sdkhjf

Scorettbutiken stänger igen – andra gången på ett år

Satsningen på Scorett Outlet i Gävle höll inte. Vd: "Lokalen passar inte vårt koncept".

I dag, fredag, startar Scorett utförsäljning i sin citybutik i Gävle. Mindre än ett år efter nyöppningen som Scorett Outlet slår butiken igen. Nu letar skokedjan ny lokal i staden.

I juli 2020 meddelade Scoretts vd Peter Blomquist att omförhandlingen av hyresavtalet med Gästrike fastigheter inte gått som Scorett hade tänkt sig och att butiken därför skulle stängas.

– Lokalen är svår och lite stor och vi kommer inte överens med nuvarande fastighetsägare i omförhandlingen. De är inte tillräckligt intresserade av att sänka hyran och tror att de kan hyra ut till några andra, sa han då.

Men historien tog en ny vändning när Scorett kom överens med fastighetsägaren om att i stället bygga om lokalen. Efter att ha hållit stängt i två månader i början av 2021 nyöppnade butiken som Scorett Outlet i slutet av mars. Men satsningen blev inte långlivad. I dag påbörjas total utförsäljning och i februari lämnar Scorett lokalen för gott.

Kedjan letar dock efter en ny lokal i staden, uppger Peter Blomquist i ett pressmeddelande:

”Vi tackar fastighetsägare Gästrike Fastigheter för gott samarbete och vår anledning att lämna denna lokal är helt enkelt att den inte passar vårt koncept riktigt. Framtiden i Gävle city för Scorettgruppen ligger i att hitta en lokal”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094