23948sdkhjf

We are Spindye i avtal med Kappahl och Björn Borg

Svenska techbolaget We are spindye, WRSD, tuffar på i rask takt med nya samarbeten. Senaste dagarna har avtal med såväl Kappahl som Björn Borg tillkännagivits. Samarbetet med Björn Borg innebär initialt att WRSD:s teknik kommer att användas för utvalda plagg under 2023.

– Med hållbarhet som ett av tre fokusområden för vår verksamhet har vi åtagit oss att följa FN:s 1.5-gradersmål och samarbetet med WRSD ligger helt i linje med det. Så mycket som 98 procent av våra utsläpp kommer från produktionen och en betydande del av det ligger i infärgningsprocessen. Med WRSDs process minskar vi både vatten- och kemikalieanvändning drastiskt, men även spill, energiåtgång och Co2-utsläpp, säger Mija Nideborn, produkt- och hållbarhetschef på Björn Borg, i en pressrelease. 

WRSD har länge strävat efter att nå avtal med varumärken som producerar riktigt stora volymer, där också miljöbesparingarna kan bli riktigt stora. Avtalet med Kappahl är därför något av en milstolpe även om inga volymer eller tidsspann kommuniceras.

– Det känns fantastiskt att idag kunna presentera nyheten om ett samarbete mellan Kappahl och WRSD. Kappahl har en mycket tydlig hållbarhetsstrategi och är ett av de företag som konsekvent lyfter frågan om en omställning till hållbar textilproduktionsprocess. 80 procent av ett plaggs klimatavtryck uppstår i tillverkningsprocessen och det är i dessa steg som WRSDs process reducerar påverkan på miljön, säger Andreas Andrén, vd på WRSD.

 Läs också: Intäktstapp för WRSD

Så sent som den 26 november meddelades att WRSD fusioneras med Best of Brands Group, där Campadre, Members och Best of Brands. We are spindye har sedan tidigare modemärkena Odd Molly och Hunky Dory i sin portfölj.

Som en följd av samgåendet med Best of Brands Group genomförs en extra bolagsstämma den 30 december 2021 där nya styrelsemedlemmar ska utses:
• Modeprofilen Gustaf Öhrn, som bland annat varit vd för J. Lindeberg och Åhléns. Han är idag styrelseordförande i Best of Brands Europe.
• Juristen Anna E Öhlin kommer från fastighetsbranschen och har även grundat skoföretaget Heelow.
Per Thörnberg har varit vd på Modern Times Group (MTG) och Metro. Även han sitter idag i styrelsen för Best of Brands Europe.

 Läs också: WRSD fusioneras med Best of Brands

Börsnoterade WRSP tillhandahåller en teknik och plattform som gör det möjligt för klädindustrin att minska sin miljöpåverkan vid infärgning av syntettyger.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078