23948sdkhjf

Finalisterna klara till danska modeveckans hållbarhetspris

Tyska varumärket Fassbender och de danska modevarumärkena ISO.Poetism By Birk Nielsen och Tomorrow Denim är finalister i Zalando Sustainability Award under modeveckan i Köpenhamn, som hålls i början av februari nästa år.

Enligt juryn utmärker sig Fassbender för sina innovativa produktionsprocesser med 3D-utskrifter och mikrobisk textilfärgning, medan ISO.Poetism By Birk Nielsen och Tomorrow Denim uppmärksammas för sitt arbete med återvunnet material. Den sistnämnda även för avfallshantering.

Priset delas ut för tredje året i rad med Zalando som partner.

– Prisets popularitet skapar möjligheter att fortsätta arbeta med varumärken som driver på förändringar som har en positiv inverkan på människor och planeten. Vi på Zalando vill gärna nyttja vårt inflytande till att skapa fler hållbara alternativ för konsumenter och vi är glada att se att så många företag är villiga att samarbeta med oss kring detta, säger Kate Heiny, som är hållbarhetschef på Zalando.

Finalisterna kommer bland annat att visa sina kollektioner under modeveckan. Vinnaren, som offentliggörs den 3 februari, får en prissumma på cirka 200 000 svenska kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.083